به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا:
احمد محیططباطبایی، رئیس ایکوم ایران (کمیته ملی موزهها) گفت: نمایشگاه کتاب در همه جای دنیا مثل نمایشگاه کتاب فرانکفورت در واقع محل تعامل، گفتوگو و دیدار است به خصوص امروز با پیشرفت فناوریهای تکنولوژی در ۴۰ سال اخیر که به صورت کتابهای الکترونیک مجازی و دانلود کتاب بیشتر نمایان است نمایشگاه را میتوان محلی برای ملاقات صاحبان نشر، صاحبان عرضه کتاب، نویسندگان، تولیدکنندگان و هنرمندان دانست که بیشتر بتوانند با مخاطبان در فضایی فرهنگی دیدار کنند.
وی افزود: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران امروزه بیشتر به صورت بازار کتاب است، بازار فروش کتاب با درصد تخفیف. برگزاری این نمایشگاه نه اینکه اتفاق بدی باشد اتفاق بسیار خوبی است اما برآورده کننده نیاز اصلی یک نمایشگاه نیست به خصوص با تغییر فناوریهای امروز که ما احتیاج داریم. کتابفروشیها، کتابخانهها و دیگر فضاهای فرهنگی باید به نوعی منطبق با شرایط امروز باشد.
رئیس ایکوم ایران ادامه داد: اکنون کتابفروشیها دارای کافه کتاب هستند و مردم در این فضاها با همدیگر ملاقات میکنند. در این مکانهای فرهنگی جشن امضا، رونمایی کتاب و رویدادهای گوناگون برگزار میکنند بنابراین نمایشگاه کتاب باید از فضای کلاسیک خود بیرون بیاید زیرا اینجا محل فروش کتاب است و بهتر است که نامش به بازار کتاب تغییر کند. برخی دوست دارند نویسندهها، مترجمان، ناشران و… را در نمایشگاه کتاب ملاقات کنند. امیدوارم در سالهای آینده شاهد حضور مردم در نمایشگاه کتاب باشیم نه بازار کتاب.
وی به عنوان رئیس ایکوم ایران به روز جهانی موزه (۲۸ اردیبهشت) اشاره کرد و گفت: کتابخانه خودش موزه است، در موزه از آثار موزهای حفاظت میشود و در کتابخانهها کتاب نگهداری میکنند. کتاب حاصل اندیشه و تفکر خالق است. کتابدارها موزهدارها هستند و در شرایط فعلی با پیشرفت فضای مجازی و رویکرد موزهای کتابخانه امر مهمی است.
محیططباطبایی با تاکید بر اینکه خود کتابخانه موزه است و کتابهایی که علم موزهداری را بیان میکنند اهمیت بسیاری دارند گفت: ما شاهد توسعه کمی و کیفی کتابهای موزهای در بخش غیر دولتی هستیم. شاید آن بخشی که از دید من جامانده و به ویژگی خود عمل نمیکند بخش دولتی است.
نظر شما